Gél lakkozás

A körömlakkozás ősidők óta kedvelt a hölgyek körömápolásában. A műköröm megjelenésével kicsit háttérbe szorult a körömlakk használata. Az utóbbi években egyre több nő tért vissza a természetes körmök viseléséhez, és ezzel együtt a körömlakkozáshoz is. A körömlakkok pompás színei kiemelték a természetes köröm szépségét, vagy optikailag eltakarták, korrigálták a köröm apró hibáit. A lakkozás hátránya az aránylag hosszú száradási idő. A körömlakkot, ha négy rétegben (alaplakk, két réteg színes lakk, és fedőlakk) egyenletesen visszük fel a körömre, akár egy hétig szépen fedd. Egy hét után elkezd kopni, pattogni. Természetesen van, akinél ez az idő mindig sokkal rövidebb volt. A szépségipar mindig tartogat újdonságokat, így a körömlakkok is ilyen újításon mennek most keresztül. A fejlesztő mérnököknek köszönhető, hogy a műkörömépítő gélek és a körömlakkok pozitív tulajdonságait megpróbálták összerakni. A cél az volt, hogy olyan anyagot alkossanak, ami tökéletesen fed, gyorsan szárad, könnyű vele dolgozni, sokáig tartós marad.

Bátran mondhatjuk sikerült nekik. A közismert nevén gél lakknak nevezett UV fényre kötő körömlakk minden igényt kielégít. Használhatod a természetes köröm és a műköröm lakkozáshoz kézen is és lábon is. Különböző márka néven kaphatók, mindegyik kicsit más, de a használatuk egyforma.

Mielőtt bárki használná érdemes megismerni hogyan is kell ezzel a gél lakkal körmöt lakkozni. Általános lépéseket olvashatsz, ettől eltérés lehetséges a különböző márkáknál.

Első lépés:

Nagyon fontos hogy a lakkozandó felület legyen megfelelően előkészítve. Zsírtalan, portalan, kicsit érdes. Vékony alap réteg (BASE) egyenletes felvitele. Majd jöhet az UV lámpázás.

Második lépés:

A gél lakkal egyenletesen lakkozd ki a köröm teljes felületét, majd jöhet az UV lámpázás. A benne lévő zselének köszönhető, hogy rugalmas fedő réteg lesz a körmön. A lakkban lévő pigmentektől függ, hogy marad-e a felületen nagyon vékony ragacsos rész. Ha igen gél fixáló folyadékkal át kell törölni.

Harmadik lépés:

Mint minden lakkot, így a gél lakk felületét is be kell vonni egy szép magas fény réteggel (TOP). Ez a gél védi a felületet, nem engedi elsárgulni, elszíneződni, és gyönyörű selyem fényt nyújt heteken keresztül.

Eltávolítás:

És ha már meguntad távolítsuk el gyorsan, és egyszerűen.

Vannak géllakkok amik leoldhatóak, ezeket aceton tartalmú leoldó folyadékkal, egy vatta, és alufólia segítségével lehet leoldani. Általában 5-10 perc alatt oldódnak le, pontosabban felpuhulnak, és finoman le tudod kaparni a körömfelületéről az elvált géllakkot.

Fontos, ha nem puhult meg eléggé a géllakk, akkor vissza kell dunsztolni a körmöt az alufóliába. Nem érdemes megsérteni a saját körmünket a körömkaparó szerszámmal.

Igaz hogy leoldható anyagként kerül a forgalomba, de a legoptimálisabb és a leggyorsabb, ha finom reszelővel óvatosan lereszeled a körömről. Akinek a leoldás macerás, vagy hosszú ideig tart, annak ajánlatos ezt a technikát alkalmaznia. Figyeljünk, a saját körmeink épségére reszelés közben.