Műköröm leszedése

A műköröm eltávolításának a leggyorsabb módja a műköröm lereszelése. A műköröm lereszelése nem tesz kárt a körömben azt nem vékonyítja el! A helytelen reszelés viszont igen elvékonyítja, kilyukasztja a természetes körmöt. Amennyiben ez bekövetkezik az viszont egyértelmű, hogy annak a hibája, aki a műkörmöt lereszelte.

A műköröm lereszelése után a természetes köröm nem lehet vékony, nem lehet lilás-piros foltos (túl reszelés, nagyon érzékeny, fájdalmas).  Lehet a műköröm anyagot műköröm csiszológéppel eltávolítani, de nagyon kell arra figyelni, hogy a csiszológép nem érzékeli hol a műköröm anyag és a természetes köröm találkozása. Ezért érdemes gyakran portalanítani csiszolás közben és időben finom csiszoló frézre vagy kézi reszelőre váltani.

A műköröm anyag eltávolítása után a körömlemezen nem maradhat foltokban sehol műköröm anyag, a köröm nem vékonyodhat el és nem lehet durván karcos. A műköröm anyag lereszelése után a köröm lemezt át kell polírozni, felületét simává kell tenni.

Minden esetben ajánlott a körmöt lakkozni (lehetőleg körömerősítős lakkal), mert érzékeny azért, hogy a felületén nincs műköröm anyag, nem azért mert lereszelték!

Helytelen műköröm leszedés!