Rágott köröm vagy műköröm?

A köröm rágás egy pótcselekvés, mely általában pszichés problémára vezethető vissza. Sok esetben már gyermekkorban kezdődik, és sajnos van, aki még felnőtt korában sem tud leszokni róla. Természetesen van, akinél a köröm rágás felnőtt korban kezdődik.

rágott köröm vagy műköröm

A köröm rágás sok problémát okoz:

  • nem esztétikus az illető folyamatosan dugja a kezeit, nehezen barátkozik
  • a köröm környékén lévő bőrredők állandóan sérülnek, sebesek, véreznek,
  • a körömágy szinte állandó gyulladásban van, ami fájdalmas, érzékeny és fertőzésforrás
  • a hosszú ideig tartó köröm rágás a köröm teljes deformitását okozza
  • a köröm lemez nagyon elvékonyodik

A fenti tünetek miatt érdemes elgondolkozni azon, hogy az ilyen állapotban lévő körmökre lehet-e, érdemes-e műkörmöt építeni. A műköröm építő felelőssége, a jó döntést meghozni!

Mivel a körömkörnyéke sok esetben nyílt sebekkel van tele, tudni kell, hogy ezek a sebek begyulladhatnak, elfertőződhetnek. Érdemes a vendégnek elmagyarázni, hogy hámosító krém rendszeres használatával a sebek párnap alatt begyógyulnak és akkor nincs akadálya a műköröm elkészítésének.

Minden esetben az épített technikával érdemes a műkörmöt megépíteni, mivel a tippet általában nem lehet sérülés nélkül összereszelni (az oldalsó bőrredők sérülékenysége miatt). A műkörömépítő sablonokat a nagyon rövid körmökhöz lehet alakítani. Sajnos a sablont nem lehet a köröm alá helyezni csak a köröm elé lehet illeszteni, ezért a műkörömépítés megkezdése előtt a vendég figyelmét fel kell hívni arra, hogy a gombásodás elkerülése miatt kéthetente összereszelésre el kell jönni-e addig, amíg a természetes körme valamennyire meg nem nő a műköröm alatt.

A rágott körmű vendégnek első alkalommal nem szabad hosszú műkörmöt építeni. Baleset veszélyes, mert nincs hozzászokva. A kívánt hosszúságot fokozatosan szabad elérni.
Ajánlott a körömágy hosszabbító zselék vagy a körömágy hosszabbító porcelánok használata, az esztétikus hatás miatt.

A szépen elkészített műköröm a legtöbb vendég önbizalmat erősíti. Mondhatjuk úgy is vissza lehet adni a nőiességét. A műköröm segítheti megszüntetni a köröm rágást.
Nézd a képet! Ő egy elégedett vendég, aki elhatározta, ezen túl műkörmöt fog viselni, mert nőnek érzi magát!