Kanálköröm korrigálása műkörömmel

A deformált körmök sokszor elkeserítik a hölgyeket. Körmeik nem lesznek olyan hosszúak, mint szeretnék, így nem tudják úgy lakkozni, díszíteni, mint mások. A műkörömépítés ebben az esetben korrigálni tudja a természet hibáit. Sok féle deformitás közül most a kanál alakú körmöt szeretném kiemelni. A kanálkörmök általában vékonyak, a körömágy részük kicsi és a szabadszél kiszélesedik. Ezek így együtt nem a legszebbek. Amikor ez a köröm szabadszéle megnő, általában visszahajlik a köröm lemez homorú lesz, nem látható a hosszanti és a keresztirányú szép íve.

A műköröm építő szinte mindig javítani tud ezen a hibán az épített technikával. A természetes körmök szabad szélét rövidre kell reszelni, a sarok pontokra különös gondot kell fordítani, mivel itt lesz a műköröm stressz pontja, a műköröm építő sablonnak itt kell majd tökéletesen illeszkedni.
Amennyiben szükséges a sablont lehet alakítani, de arra oda kell figyelni, hogy a sablon kövesse ennek a deformált körömnek a nagyon enyhe ívét, és ne legyen rész sehol, mert a műköröm építő anyag alá fog folyni.

A kanálkörömnél az első műköröm hossza ne legyen túl hosszú! A vendég ugyanis addigi életében mindig rövid körmöket viselt, így ha most elsőre hosszú műkörmök kerülnek körmeire, az megnehezíti számára az életet. A kívánt hosszúságot szép fokozatosan lehet majd elérni, de természetesen az esztétika miatt minden képen használni kell a körömágy hosszabbító zselét vagy a körömágy hosszabbító porcelánt.